Kinderen

Als een kind niet zo lekker in z’n vel zit, niet goed weet hoe het met een bepaalde situatie om moet gaan, gepest wordt, of faalangst heeft, dan is een beetje extra egosterkte zeer welkom! De paarden kunnen het kind veel leren op het gebied van assertiviteit, grenzen aangeven, en non-verbale communicatie. Daarnaast bezorgen ze het kind een fijne ervaring, waarin ze hun eventuele spanning kwijt kunnen.

Paardenmaatje
Coach and Care’n en Stichting Leergeld Zuid Holland Midden hebben de handen ineen geslagen voor Zoetermeerse kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. Met het project Paardenmaatje geven zij kwetsbare kinderen een steuntje in de rug. Deze weerbaarheidstraining is speciaal voor kinderen die gepest worden, een moeilijke thuissituatie hebben, faalangst hebben of nieuw zijn in een vreemd land. Meer info

Anders leren met paarden is een methode waarbij kinderen van de basisschool vanaf groep 4 met paarden worden gecoacht. Door de lesstof aan te pakken volgens hun eigen leerstijl – visueel/kinesthetisch in plaats van auditief – ontdekken ze dat ze wel degelijk kunnen leren. Schoolresultaten verbeteren, zelfvertrouwen wordt vergroot en kinderen gaan weer met plezier naar school. Meer info

Coaching met honden in het kader van Animal Assisted Interventions (AAI) is een veelvoorkomende vorm van coaching met dieren. Dit is begrijpelijk, aangezien honden van nature geneigd zijn om samen te werken met mensen, al duizenden jaren lang. Daarnaast hebben honden het vermogen om het hier en nu te beleven en zijn ze uiterst gevoelig voor de energie die wij uitstralen. 

Wil je weten of coaching geschikt is voor jouw kind? Neem dan contact op.

Emotionele veiligheid

Paarden leven in het hier en nu en zijn zeer vergevingsgezind. Ze zullen de ander steeds opnieuw oordeelloos tegemoet treden. Dit creëert een emotioneel veilige omgeving, waarin je je gemakkelijk kan openstellen voor zelfonderzoek.

Nieuwsgierig geworden naar de feedback die de paarden jou kunnen geven? Maak dan een afspraak.

Contact

Website door 2 Be Seen