Kinderen

Individuele kindercoaching met paarden

Als een kind niet zo lekker in z’n vel zit, niet goed weet hoe het met een bepaalde situatie om moet gaan, gepest wordt, of faalangst heeft, dan is een beetje extra egosterkte zeer welkom! De paarden kunnen het kind veel leren op het gebied van assertiviteit, grenzen aangeven, en non-verbale communicatie. Daarnaast bezorgen ze het kind een fijne ervaring, waarin ze hun eventuele spanning kwijt kunnen.

Individuele kindercoaching met een hulphond

Honden van nature geneigd zijn om samen te werken met mensen, al duizenden jaren lang. Daarnaast leven honden in het hier en nu en zijn ze uiterst gevoelig voor de energie die wij uitstralen. Tijdens een wandelsessie met de coach en de hulphond in het bos of park, wordt het kind uitgedaagd te kijken naar het gedrag van de hond en zichzelf. Gesprekken over thema’s uit het dagelijks leven van het kind komen hierdoor op een natuurlijke en ongedwongen manier aan de orde. Daarnaast kan het kind even ontprikkelen tijdens of na een emotioneel lastige periode.

Paardenmaatje

Coach and Care’n en Stichting Leergeld Zuid Holland Midden hebben de handen ineen geslagen voor Zoetermeerse kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. Met het project Paardenmaatje geven zij kwetsbare kinderen een steuntje in de rug. Deze weerbaarheidstraining is speciaal voor kinderen die gepest worden, een moeilijke thuissituatie hebben, faalangst hebben of nieuw zijn in een vreemd land. Meer info

Ander Leren met paarden of honden

Anders leren met paarden (ALMP) is een methode waarbij kinderen van de basisschool vanaf groep 4 met paarden worden gecoacht. Door de lesstof aan te pakken volgens hun eigen leerstijl – visueel/kinesthetisch in plaats van auditief – ontdekken ze dat ze wel degelijk kunnen leren. Schoolresultaten verbeteren, zelfvertrouwen wordt vergroot en kinderen gaan weer met plezier naar school.

Anders Leren Met Honden (ALMH)  is een aangepaste methode van Anders Leren Met Paarden, waarbij er in plaats van paarden, een hond wordt gebruikt. De materialen zijn voor deze trajecten aangepast. Ook kunnen we met de hond in een kleinere omgeving werken, binnen of buiten. Denk aan een gymzaal, schoolplein of andere ruimte waar een hond welkom is En kunnen we met de hond naar het kind toe komen, waarbij dit met de paarden niet mogelijk is.

Wil je weten of coaching met paarden en/of honden geschikt is voor jouw kind? Neem dan contact op.

Emotionele veiligheid

Paarden leven in het hier en nu en zijn zeer vergevingsgezind. Ze zullen de ander steeds opnieuw oordeelloos tegemoet treden. Dit creëert een emotioneel veilige omgeving, waarin je je gemakkelijk kan openstellen voor zelfonderzoek.

Nieuwsgierig geworden naar de feedback die de paarden jou kunnen geven? Maak dan een afspraak.

Contact

Website door 2 Be Seen