PaardenmaatjeVia een goede kennis hoorde ik van het project Paardenmaatje.
Hierbij wordt door Caren Wildering en Fleurtje (ponypaardje), in samenwerking met Stichting Leergeld ZuidHollandMidden, aan kinderen uit minimagezinnen, drie sessies aangeboden, waarbij ze vaardigheden aangereikt krijgen om hun weerbaarheid en zelfvertrouwen te vergroten.

Zelf ben ik 43 jaar werkzaam geweest in het onderwijs als ambulant begeleider Cluster 3 en 4 en altijd geïnteresseerd geweest in ondersteuning van kwetsbare kinderen. Ik wilde graag meer weten over dit project en heb contact opgenomen met Caren. Caren reageerde spontaan en uitnodigend en ik mocht 6 woensdagmiddagen met haar meelopen.

Ik maakte kennis met een perfect op elkaar ingespeeld team: Caren en Fleur en het was fascinerend om van dichtbij de mooie interactie te zien tussen de kinderen en het paardje. Ik moet eerlijk bekennen dat ik aanvankelijk een bepaalde scepsis had omtrent het resultaat van ‘maar’ 3 sessies. Van Caren leerde ik mijn verwachtingen bij te stellen en goed te kijken naar de kleine stappen die de kinderen maakten. De verlegen, timide, soms bange kinderen ontspanden zichtbaar tijdens het borstelen en aaien van Fleurtje en kwamen los in het vertellen over wat ze zoal bezig houdt. Ze leerden, door te wandelen met Fleur door het weiland, hun grenzen te verleggen en duidelijker te zijn in hun lichaamstaal / houding. De trots en blijheid op de gezichtjes na afloop van een sessie, sprak boekdelen. Ook van de informele gesprekjes met moeders, tijdens het wachten op de kids, heb ik veel geleerd. Ze hebben mij geraakt en ontroerd.

Ik heb veel respect voor de manier waarop Caren de kinderen uitnodigt en uitdaagt in het contact met het paardje, waardoor ze hun grenzen verleggen en succeservaring opdoen. Chapeau! Ik gun heel veel kinderen deze Caren en Fleur als paardenmaatje!

Els Claessen – Bluemink

Menu

Contact

0641133721
info@coachandcaren.nl

Website door 2 Be Seen