Naast coaching kan ik je ook lesgeven in paardrijden of grondwerken met je paard. Tijdens de rijlessen richt ik me vooral op het vergroten van het plezier en de relatie tussen jou en je paard. Dit kan door middel van grondwerktrainingen, waarbij het begrip tussen jou en en je paard sterk verbetert. Maar ook op je paard kan ik je verder helpen met jullie training. Ik zal je uitdagen om na te denken hoe jij je paard kunt laten inzien wat je nu van hem wilt, of hoe je hem (of jezelf) van een angst af kunt helpen. Het uitgangspunt blijft altijd; Hoe kom jij samen met je paard verder. Je hebt dit paard tenslotte ooit gekocht om er plezier mee te beleven. Waarschijnlijk is hij je beste vriend, of onderdeel van je gezin geworden. Hoe leuk zou het zijn, als jouw beste vriend ook plezier aan jou kan beleven!
Mijn lessen bevatten de grondslag van het westernrijden en de technieken van Pat Parelli, Emiel Voest en Monty Roberts. (Instructeur Paard en gedrag Niveau 2). Door de jaren heen heb ik hier een eigen stijl mee ontwikkeld, waarbij de recreatieve ruiter veel baat heeft.`

Coachlessen:
Wanneer is een les slechts instructie en wanneer is het coaching? En wie moet er iets leren, het paard of de ruiter? Tijdens mijn lessen is op deze vragen eigenlijk geen antwoord meer te geven. Alles is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Iedere ruiter weet, als hij gestresst is, dat hij beter niet op zijn paard kan klimmen. Maar niet iedere ruiter weet dat hij ook vele andere signalen aan zijn paard doorgeeft. Even je adem inhouden of je spieren aanspannen, kan voor een paard al een signaal zijn dat er gevaar dreigt. Of je gedachten dwalen eventjes af terwijl je met je paard bezig bent, maar je paard is je hierdoor direct ‘kwijt’ en reageert hierop. De reacties van het paard zijn vaak onlogisch voor de ruiter en het paard krijgt op z’n kop. Of erger, er ontstaat boosheid, frustratie en/of angst. Dit gaat weer ten koste van de relatie tussen jou en je paard, en zo zit je ineens in een negatieve spiraal waar je niet meer uit komt. Wat doe je dan? Paard verkopen? In training zetten bij een dure trainer? Iemand anders laten rijden en zelf niet meer van je paard genieten?
Voor die ruiters bied ik coachlessen aan. We gaan samen kijken wat er schort aan de relatie tussen jou en je paard. Ik zal je wijzen op de mini signalen die jij je paard ongemerkt geeft. We gaan op zoek hoe jij je op dat moment voelt en wat jouw paard daarvan vindt. Door dit soort zaken te openbaren geef ik je een andere kijk op jouw paard en kunnen jullie aan de gang met het opbouwen van een betere vertrouwensband. Op die manier kunnen jullie weer een hoop plezier aan elkaar beleven!

Caren Wildering

Menu

Contact

Website door 2 Be Seen