Caren Wildering

 

Als jong meisje ben ik begonnen met paardrijden op de manege. Later kwam ik in aanraking met het westernrijden. Hierdoor leerde ik dat de paarden ook mee konden denken en als je bereid was met het paard mee te denken je zoveel meer plezier kon beleven. Ook merkte ik dat de paarden me rustig en gelukkig maakten. Waarom dat was kwam ik later pas achter, op dat moment was ik daar niet zo bezig en wilde ik alleen maar veel uren bij de paarden doorbrengen.

Ik verhuisde naar een western manege en leerde veel over het westernrijden in het algemeen. Ook leerde ik hier de kneepjes van het lesgeven aan kinderen en volwassenen. Maar ik wilde meer en vertrok voor een paar jaar naar Australië. Ook hier mocht ik lesgeven en trainde ik renpaarden. Ik kwam in aanraking met oververhitte Engelse Volbloeden, waar ik mijn handen vol aan had. Het ging nogal eens mis, maar juist deze paarden hebben mij veel geleerd.

Na terugkomst in Nederland pakte ik het lesgeven weer op. Ik zocht naar manieren waarbij ik iets kon toevoegen aan de reguliere manegelessen en ging cursussen volgen van o.a. Pat Parelli en Emiel Voest. Ik kreeg steeds meer begrip voor die ‘hete’ paarden op de renbaan in Australië. Maar ook voor de ‘lastige’ paarden in Nederland. Hoe kon het dan toch dat ik juist ontspannen werd bij de paarden?

Het antwoord vond ik pas veel later, na een periode van veel stress. Ook tijdens die periode maakten de paarden me rustig en ontspannen. Ik kwam in aanraking met het coachen met behulp van paarden. Hier wilde ik meer van weten en ging op zoek naar een opleiding om zelf mensen te mogen coachen met behulp van paarden. De opleiding tot equine assisted coach bij de Keulseweg bleek de enige door de NOBCO/EMCC geaccrediteerde opleiding. Na het behalen van dit diploma, ben ik mijn coachpraktijk Coach and Care’n gestart. Het paard is de coach, mij krijg je er als begeleider bij.

In 2019 heb ik ook het verdiepingsjaar Equine Assisted Kindercoaching afgerond. Hiermee mag ik mijzelf, naast paardencoach ook gediplomeerd kindercoach noemen. Ook heb ik de modules van ‘Anders leren met paarden’ gevolgd. Een mooie toevoeging op het coachen met kinderen, omdat ik hiermee ook kinderen met leerproblemen kan begeleiden.

Ik ben me verder gaan verdiepen in paardengedrag en instructie voor eigenaren die problemen in de training en omgang met hun paard ervaren.  In 2021 heb ik de opleiding Instructeur Paard en Gedrag niveau 2 van E-quine afgerond. Hiermee kan ik hulp bieden bij het oplossen van gedragsproblemen van paarden die moeite hebben met o.a. trailerladen, de veearts, de hoefsmid, voorwerpen of obstakels, aanraking, beweging, geluid, stilstaan, op-en afstappen, zadelmak maken of moeilijk te vangen zijn.

In september 2021 werd Billie geboren. Een Border Collie teefje en in ons gezin gekomen om opgeleid te worden als sociaal emotionele hulphond. Na alle basistrainingen en onze opleiding ‘Coachen met honden’ is zij vanaf de zomer van 2023 helemaal klaar om mee te werken in de coachpraktijk. Op dit moment helpt Billie al mee met de individuele kindercoachsessies en één-op-één wandelsessies. Ze is een slimme, sensitieve hond en voelt haarfijn aan hoe het met je is gesteld. Ook zijn we ingeschreven in het AKR-register als professional-niveau 3 (kwaliteitsregister van AAI: Animal Assisted Interventions, registernummer 90200301). 

Coachhond Billie

 

 

Menu

Contact

Website door 2 Be Seen