Wat is Equine assisted coaching (EAC)?

Equine assisted coaching is een coachingsmethodiek voor mensen, waarbij paarden worden ingezet. Vaak hebben wij mensen niet in de gaten dat we iets anders uitstralen dan we zeggen of bedoelen. Dit leidt tot miscommunicatie of zelfs tot conflicten. Of soms begrijp je jezelf even niet meer. “Wat wil ik nou echt?”, “Waarom ben ik zo snel boos?” of “Waarom begrijpt die ander me niet?” Door middel van ervaringen met paarden help ik je snel tot de kern en kom je tot inzichten, gevoelens en emoties die tot dan onbewust waren.  Juist het bewust maken van het onderbewuste is zo krachtig en kan je een stap vooruit helpen! Een paard prikt immers direct door jouw masker heen. Hij heeft niks met woorden en leeft in het hier en nu.  Je kan vervolgens experimenteren met nieuw gedrag in contact met het paard en opnieuw ervaren wat deze gedragsverandering van jou doet met de ander. Ervaren in plaats van te blijven ‘praten over’: Geen woorden, maar paarden!

Paardencoaching Zoetermeer

Oplossingsgericht

Equine assisted coaching is een oplossingsgerichte methode. Ik richt me in de sessie niet op de oorzaken van het probleem, maar vooral op een oplossing voor nu en in de toekomst. Het uitgangspunt is dat jij deze oplossing voor jouw coachvragen zélf in je hebt. Ik help je om deze oplossing naar boven te krijgen. En de paarden geven hun feedback!

Non-directief

Jouw inzicht in jezelf staat dus centraal. Mijn rol als coach is faciliterend en non-directief (zonder een vastgestelde richting op te leggen). Door het gebruik van diverse coachtechnieken, zal ik jouw proces van bewustwording (en daarmee het vinden van jouw oplossing) begeleiden.

Met beide benen op de grond

Equine assisted coachsessies kenmerken zich door activiteiten die plaatsvinden op de grond; nooit op het paard. Ervaring met paarden of paardrijden is dus niet nodig.

Coaching, counseling of therapie?

Persoonlijke begeleiding speelt zich af in een breed en grijs gebied, verlopend van coaching via counseling en (psycho)therapie naar psychiatrie. Op ieder punt van deze schaal kan equine assisted coaching worden ingezet. Paarden reageren altijd op wat zich in het hier en nu laat zien en het cliëntgerichte van de methode maakt dat de begeleider zich altijd kan aanpassen aan dat wat nodig is.

Voor wie?

Deze methode kan dan ook zeer breed ingezet worden bij individuele coaching van volwassenen en kinderen, maar ook bij groepscoaching van teams en gezinnen. Wil je weten of deze manier van coaching bij jou of jouw team past, lees dan hier verder.

Menu

Contact

0641133721
info@coachandcaren.nl

Website door 2 Be Seen