Paardenmaatje

Een Paardenmaatje voor kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen

Coach and Care’n en Stichting Leergeld Zuid Holland Midden hebben de handen ineen geslagen voor kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. Met het project Paardenmaatje geven zij kwetsbare kinderen een steuntje in de rug.

Voor kinderen die gepest worden, een moeilijke thuissituatie hebben, faalangst hebben of nieuw zijn in een vreemd land is extra zelfvertrouwen en weerbaarheid zeer welkom. Een paardenmaatje kan hen daarbij helpen.

Het project
Tijdens drie sessies met paarden staat het ervaren van succes en respect centraal. Er wordt geoefend met ontwikkelpunten als: Versterken van zelfvertrouwen en verbeteren van concentratie en motivatie. Ook is er aandacht voor sociale en communicatieve vaardigheden. Het kind wordt daarbij begeleid door Coach and Care’n en de kosten worden betaald door Leergeld.

Regio’s
De trainingen van Paardenmaatje worden op dit moment aangeboden in regio Zoetermeer, Alphen a/d Rijn en Krimpenerwaard. Vanaf 2022 zal ook regio Voorne Putten aansluiten.

Inschrijven
Ouders kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar uit bovenstaande regio’s inschrijven via de website van Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden: www.elkkinddoetmee.nl. Kies de juiste regio en vervolgens de button ‘Paardenmaatje’. Via het aanmeldformulier zal er gevraagd worden naar inkomensgegevens van de ouders.  

Meer informatie over het project Paardenmaatje? Bekijk dan hier onze video of download de folder.

Of lees de blog van ambulant begeleider Els over Paardenmaatje of de blog van coach Caren.